La01n problem
5 posts / 0 new
Last post
Posted

La01n booster quit working. Would hum then shut off. Replaced capacitor on top/outside and still hums then shuts off. I can spin the shaft freely with my fingers from the back end. When power is applied the shaft spins on its own but still shuts off after a few seconds. Any help is appreciated.

Please Sign In to post comments
Richard's picture
Tech, Pentair
Sounds like the possibility
Richard's picture
Tech, Pentair
Posted

Sounds like the possibility that the capacitor maybe the issue with the pump humming, this is the device that sits at the top of the motor where the dome shaped cover is mounted, unfortunately Pentair does not offer this part as a replacement. Please contact your local dealer for details on this part.

Please Sign In to post comments
I just put a new capacitor on
Posted

I just put a new capacitor on the top of the motor....think I just got a bad one?

Please Sign In to post comments
Also, can you tell me the
Posted

Also, can you tell me the correct "numbers" to look for on the new capacitor? The one I purchased may have not been the right one. I.E 25 uf 370 vac....or something along those lines. for that pump. Thanks,

Please Sign In to post comments
Richard's picture
Tech, Pentair
Not sure if you received a
Richard's picture
Tech, Pentair
Posted

Not sure if you received a bad one or not? Unfortunately you will need to look at the specs on the capacitor in order to make sure you get the correct replacement, we do not have any information on it for the reason, Pentair orders the motors in complete.

Please Sign In to post comments